DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan ve İlçe Belediye Eş Başkan Adayları gençlik hakları için söz verdi.

DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan ve beraberindeki ilçe belediye eş başkan adayları GoFor ofisini ziyaret ederek Gençlik Hakları Sözleşmesi’ni imzaladı.

Gençlik Örgütleri Forumu (GoFor) olarak yerel seçimlere yönelik yürüttüğümüz #KaçGençVar? kampanyamız kapsamında hazırladığımız, gençlik haklarına ilişkin taahhütleri içeren Gençlik Hakları Sözleşmesi’ni siyasi partilerin genel başkanları, belediye başkan adayları ve belediye meclis üyesi adaylarının imzasına açtık. 31 Mart yaklaşırken siyasi parti ve adaylar ile görüşmeye devam ediyoruz.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan, Çankaya Belediyesi Eş Başkan Adayı Türkan Demir, Etimesgut Belediyesi Eş Başkan Adayı İkram Bedir, Sincan Belediyesi Eş Başkan Adayı Mehmet Zeki Altın ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi Adayı Latife Demirci Kaya; GoFor’u ofisinde ziyaret etti.

GoFor’un yerel seçim kampanyası, çalışmaları ve vizyonunu aktardığımız görüşmede gençlerin siyasete katılımı, gençlik hakları ve yerel yönetimler ile sivil toplum ilişkileri üzerine konuştuk. 57 üye örgüt ile hazırladığımız Yerel Seçimlere İlişkin Deklarasyonu ve kampanyamızın detaylarını paylaşma fırsatı bulduk. Ayrıca DEM Parti yerel seçim bildirgelerine dair yaptığımız incelemeyi de paylaştık. 

Görüşmede adaylar, gençlik hakları, yerel yönetimlerde gençlik katılımı ve gençlik örgütlerinin dahiliyetine dair beyanlar içeren Gençlik Hakları Sözleşmesi’ni imzaladı.

DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Öztürk Türkdoğan, parti olarak önerdikleri yerel yönetim modelinden bahsederek “Yerel yönetim özerkliği ve bunun hayata geçişi nasıl olur? Biz bunu anlatıyoruz. Biz yapacağız demeyeceğiz, sizler yapalım diye gelebileceksiniz” dedi. Ayrıca Türkdoğan, Türkiye’den dışarıya siyasi iltica başvuru sayısının yüksekliğine dikkat çekerek, siyaset kurumunun çözüm üretemediğini ve böylece gençlerin siyasetten uzaklaştığını belirtti.

Gençlerin siyasete katılımına dair konuşan Türkdoğan, Türkiye’de örgütlenmeye dair “2015’ten bu yana insan hakları, ekonomi, insani gelişim ve birçok başlıkta kötüye gidiyoruz. Devlet gençliğe nefes aldırmıyor. Gençlik meclisleri çalışıyor fakat sonrasında gözaltılar tutuklanmalarla karşılaşıyoruz. Devlet örgütlenmeyi – gençlerin katılımını engelliyor” şeklinde konuştu. Görüşmede, dernekler kanununda yapılan değişikliklerin etkisini belirten Türkdoğan, sivil toplumun çalışamaz hale getirilmesinden bahsetti. Aynı zamanda iktidarın, kadına, LGBTİ+’lara, farklı inanç ve etnik kimliğe sahip insanlara yönelik nefreti örgütlediğini ifade etti.

DEM Parti Sincan Belediyesi Eş Başkan Adayı Mehmet Zeki Altın ise gençlerin eğitimden mahkum edilmesine dikkat çekti. Gençlere yönelik farklı politikalar uygulandığını dile getiren Altın, buralarda madde kullanımının sistematik olarak yaygınlaştırılmasıyla gençlerin siyasetten uzaklaştırıldığını belirtti. Gençleri apolitikleştiren bu uygulamalarla gençlerin kendi kimliklerine yabancılaşarak kendi sözlerini üretemez hale getirildiğini söyledi. Altın, özellikle gençlerin verdiği mücadeleye değinerek, bu mücadelenin kutsal olduğunu ve ne olursa olsun vazgeçmeden emek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

#KaçGençVar? Seçim 2024

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi genç temsilini, gençlik haklarını ve gençlerin taleplerini gündeme taşımak amacıyla #KaçGençVar kampanyasını başlattık. Kampanya ile karar alıcılardan, siyasi partilerden, sivil toplum örgütlerinden ve adaylardan gençlik örgütlerinin ve gençlerin karar alıcı mekanizmalara anlamlı katılımını sağlamalarını, genç aday sayısını arttırmalarını, alan açmalarını, alanı genişletmelerini ve kendi sözlerine gençleri eklemelerini talep ediyoruz.

Kampanya metnini okumak için tıklayın.

Sosyal Medya

Arama

Önerilen Yazılar